HRABAL HABBAL DÍJKIOSZTÓ AZ A38 HAJÓN

HRABAL HABBAL DÍJKIOSZTÓ AZ A38 HAJÓN

A tavalyi évben a Bohumil Hrabal centenáriumra, a budapesti Cseh Centrum és a BuSho Rövidfilm Fesztivál összefogásában meghirdetett, Hrabal Habbal elnevezésű rövidfilm felhívásra összesen 30 nevezés érkezett a világ minden tájáról! Minden bizonnyal komoly fejtörést okozott a nemzetközi zsűrinek kiválasztani a díjazottakat, melynek tagjai voltak: Ivo Krobot --- cseh színházi rendező, M. Tóth Géza --- Oscar-díj jelölt filmrendező, a Színház- és Filmművészeti Egyetem rektora és Varga György --- műfordító, a Visegrádi Alap igazgató helyettese. A Staropramen által felajánlott 1000,- euro fődíj mellett további értékes nyereményeket vehetnek majd át a díjazottak, úgymint egy Prágai hétvége 2 fő részére vagy épp Hrabal könyv- és sörcsomagok. Az előzmények alapján izgalmas díjkiosztó gálára van kilátás, április 12-én este hattól az A38 hajón, ahol a filmbemutatók mellett multimédia előadás, kiállítás és koncert is megrendezésre kerül majd! 

 

A rendezvényre a belépés ingyenes, de regisztráció szükséges: http://www.a38.hu/hu/program/jiri-menzel-rovidfilm-palyazatanak-nyertes-kisfilmjei-via-hrabal-ivo-krobot-hrabal-udvari-rendezoje-es-pragai-csapatanak-multimedialis-eloadasa-manon-meurt-cz

 

A programok 18.00 órától két helyszínen, a koncertteremben és a kiállítótérben: 

 

KONCERTTEREM:

18.00 - 20.00  Hrabal Habbal filmversenya döntős filmek vetítése (18.00-19.40), utána eredményhirdetés és díjkiosztó (19.40-20.00)

20.00 - 21.00  Via Hrabal – Multimédia-előadás       

21.00 - 22.00  Manon meurt koncertje

 

KIÁLLÍTÓTÉR:

18.00 - 19.30  Irodalmi félórák nem csak idősebbeknek és haladóknak (három 30-perces beszélgetés, magyar és cseh szakértő vendégek, irodalmárok, műfordítók részvételével az irodalomról):

1. Hrabal népszerűsége Csehországban, Magyarországon

2. Magyar Hrabal – a műfordításról

3. Hrabal – mint ember és mint inspirációs forrás

20.00 -            A Hrabal Habbal filmverseny győztes rövidfilmjeinek vetítése folyamatosan   

Bohumil Hrabal mágikus világa (fotókiállítás)

Kövesse oldalunkat a Facebookon is!