If you can't read this newsletter, please click here to view it on our website
 
busho
 

BUSHO BREAKING NEWS 2016/2. --- SPRINGER

Please let us draw your attention to a few currently open registrations for various festivals, award ceremonies, workshops in our newsletter. For more details please visit our website.
Hírlevelünkben szeretnénk felhívni figyelmeteket néhány aktuális nevezésre, díjkiosztóra, fesztiválra, workshopra, melyekről részletesen olvashattok a BuSho weboldalán is.
 
CONTENT IN THIS ISSUE: : 12th BUSHO CALL FOR ENTRIES / EUROSHORT NETWORK / INNER SUN / BÚGÓCSIGA SOPRON / FESTIVAL PARTNERS NEWS
 
 

en   12. BUSHO CALL FOR ENTRIES

 

As the BuSho fans have come to expect over the years, with the completion of the archive and the entry begins for the next season on 1st December. After following the usual minor changes in the rules and in the technical parameters of the entries, we are waiting for films in three categories (fiction, animation, experimental) produced after 1st January 2014, with a duration of less than 30 minutes, from all over the world! In addition to our own updated platform - which, in the last season, received the majority of entries for the first time - further options have expanded, and the key dates are listed also on the website… Most important is the deadline: 15th April 2016.

 

hu   12. BUSHO: NEVEZZETEK!

 

December elején minden évben megkezdődik a nevezés a következő szezonra és ezúttal sincs ez másképp. A szokásos apróbb módosításokat követően a szabályzatban valamint a nevezések technikai paramétereiben tehát várjuk a 2014. január 1. után készült 30 percnél rövidebb fikciós, animációs és kísérleti alkotásokat a világ minden tájáról. A frissített saját platform mellett –melyen a tavalyi szezonban első alkalommal a legtöbb nevezés érkezett hozzánk– további lehetőségekkel bővültünk és a legfontosabb időpontokat pedig felsoroltuk a weboldalon még pedig azért, hogy tartsátok be őket… Ezek közül a legfontosabb a Beadási határidő, mely 2016-ban is április 15!

 
 

en   EUROSHORT FESTIVAL NETWORK 2016

 

The first EuroShort meeting of the year 2016 was held on Tuesday 9th February during the 38th Clermont-Ferrand International Film Festival, in France. The meeting was held in the Marché du Film Court, at the booth of In The Palace Film Festival, among the representatives of partners. During the meeting, a few points have been discussed about this year’s and future activity like:

  • organizing international campus during the partnerfestivals, starting from the idea of the EuroShort Campus last autumn in Sedicicorto Forli,
  • different grant possibilities of the festival network,
  • starting from 2017, each Festival will recommend a short film from its own country,
  • the age of filmmakers, it has been suggested not to set a precise age,
  • finalizing EuroShort Vimeo Album 2015,

and much more, like 1st May 2016 registrations for the EuroShort Campus 2016 will be open again! Finally let’s see the set partner festival dates for 2016:

FEC: 9/13 March --- GLASGOW SFF: 16/20 March --- IN THE PALACE BALCHIK: 25 June/2 July --- TABOR: 7/10 July --- AVANCA: 27/31 July --- BUSHO: 30 August/4 September --- SEDICICORTO: 7/16 October --- IN THE PALACE SOFIA: 5/11 December 2016!

 

hu   EUROSHORT 2016

 

Azt hiszem természetes dolog, hogy ha már tagjai lettünk az Euroshort Fesztivál Hálózatnak, akkor valamennyi hírlevelünkben foglalkozzunk egy kicsit vele, a tagokkal, az aktualitásokkal, felhívásokkal! Alább meg is találjátok régi partnerünk a bolgár In The Palace fesztivál felhívását, itt pedig ismét felhívjuk a figyelmet a korábban már beharangozott FEC fesztiválra. Az idei első találkozóra Clermont-Ferrandban került sor, ahol az idei év és a közeljövő néhány aktualitása voltak a legfontosabb témák, mint például, hogy 2017-től minden fesztivál saját nemzetiségéből küldjön filmet a hálózatba és a prezentációkba, de nálunk ez semmilyen változást nem okoz, mert eddig is így gondoltuk természetesnek! Első évben Ferenczik Áron, nem éppen rövidre keresztelt „Miért vannak olyan messze a székek a HÉV-megállóban?” volt a BuSho delegált, az idei prezentációra pedig Hermán Árpád rövidfilmje, az Ól került kiválasztásra. Szeretettel várjuk tehát valamennyi elkészült magyar alkotást a BuSho fesztiválra, mert a Médiatanács kategóriánként 500 ezer forintos díja mellett egyéb lehetőségeket is kínál a részvétel, ami ugye a BuSho fesztiválon vagy versenyben vagy panoráma szekcióban, de biztosan megvalósul.

 
 

hu   INNER SUN --- Reklám és rövidfilmgyártás, valamint Filmképzés egy helyen

 

Van egy jó történeted? Tudtad, hogy már fényképezőgéppel is készíthetsz videót? Szeretnéd a történetedet filmre vinni? Akkor „Tessék” „Kamera forog”! Indul az első olyan, bárki által látogatható intenzív KEZDŐ és HALADÓ hétvégi filmkészítő műhely, amelyet a számos magyar kultfilm – többek között a Csinibaba, a Zimmer Feri – rendezője, Tímár Péter hívott életre. Vonz a vizuális világ, és mindened a Film? Szeretnél forgatási gyakorlatot szerezni? Akkor gyere, és vágj bele a KEZDŐ, 6 hétvégés kurzusunkba, amely 2016 márciusában indul! Diákoknak kedvezményes jelentkezési lehetőség! Már forgattál, esetleg van egy pár rövidfilmed is, de nincs kapcsolatod a filmes szakmában? Szeretnéd továbbfejleszteni operatőri, vágói ismereteidet? Akkor várunk a gyakorlatorientált HALADÓ, 1 hétvégés kurzusunkba, amelyet 2016. tavasztól rendszeresen indítunk! Mit viszel magaddal? A valóság megörökítése, mozgással, dinamikával, világítással, trükkökkel, forma-, és hangulatteremtéssel… További részletek és információ:

Web: www.inner-sun.com / Telefon: +36/20 522 7777 / E-mail: info@inner-sun.com

A világ változik, az idő pörög, de nálunk a film örök… Inner Sun bemutatkozó spot itt!

 
 

hu   TOVÁBBRA IS BÚG-A-CSIGACICA SOPRONBAN

 

Tavaly másodszor is sikerrel zajlott a soproni Búgócsiga Klubban a Final Cat filmklub szervezésében a BuSho fesztivál és szinte egész évben havonta egyszer találkoznak a Lővérek rövidfilm szerelmesei. A nyári szünet előtt ezért még márciustól júniusig 4 filmklub kerül majd megrendezésre, majd idén első alkalommal valóban a budapesti központi fesztivállal egy időben, azaz szeptember 1-2-3-án kerül majd megrendezésre a fesztivál a nyugati határszélen.

https://www.facebook.com/FinalCatSopron

https://www.facebook.com/bugocsigaakusztikgarden

 
 

NOW PUSH THE BUTTON
AND LIKE OUR FACEBOOK SITE HERE
THEN SHARE THIS INFO AND WIN
THE BUSHO SURPRIZE PACKAGE!
IF NOT THEN PUSH THE TEMPO

 
 

CALL FOR ENTRIES

 
 

hu   SPOT&POSTER FELHÍVÁS 2016

 

A korábbi évek sikerei után ismét spot- és plakátversenyt hirdetünk, melynek során a megadott tematikákban 30 másodperces és egyperces rövidfilmeket valamint plakátokat várunk. Mindenki nevezhet ismét kortól, nemtől és vallási hovatartozástól függetlenül, tehát kíváncsiak vagyunk véleményetekre a világ minden szegletéből! Az első helyezettek valamennyi kategóriában a jubileumi 10. GomBuSho egy hetes összművészeti nyári workshopon történő térítésmentes részvételt nyerhetnek, melyet idén június 18-25. között tartunk! Valamennyi beküldött alkotást levetítjük és kiállítjuk a 12. BuSho Fesztiválon, 2016 szeptemberében!

NEVEZÉSI HATÁRIDŐ: 2016. ÁPRILIS 15.

További információk: https://busho.hu/hu/workshop/spotandposter

 
 

hu   International Short Film Festival IN THE PALACE 2016

 

For students and professionals

Eligible categories: Fiction / Documentary / Animation / Experimental & non-narrative productions, hybrid forms & formats, digital artwork
Individual and institutional entries are accepted.
Total award fund / 10, 000 euro in gold

Submission deadline / 15 September 2016
Submission fee:
15 JANUARY – 15 APRIL 2016 / 15 EURO, 
16 APRIL – 15 SEPTEMBER 2016 / 20 EURO

Hurry Up! Read our Regulations and fill out the online Entry Form!

 

 

BUSHO FESTIVAL’S LINK COLLECTION:

 

CINEMA – PUSKIN CNEMA

 

PUB – ZAPPA CAFFE

 

CLUB – TRAFIK KLUB

 

RADIO – FOLKRADIO

 

SHORTS – BUSHOFEST

 

UNSUBSCRIBE / LEIRATKOZÁS