GIZMOSHO ANIMÁCIÓS WORKSHOP

A VideoGizmo site-ot üzemeltető UPC, a BuSho Fesztivál és a Hipokaloric Group szervezésében animációs workshop kerül megrendezésre, közvetlenül a BuSho rövidfilmfesztivált megelőző héten az Almássy téri Szabadidőközpontban. A 8 napos workshopon a fesztiválhoz hasonlóan ingyenesen vehet részt az a 15 alkotó, akiket az előzsűri erre érdemesnek talál. A szervezők legkésőbb július 20-ig várják a jelentkezéseket minden érdeklődőtől.
 
1. GizmoSho ANIMÁCIÓS WORKSHOP 2007. JÚLIUS 27 – AUGUSZTUS 3.  Budapest, Almássy tér A VideoGizo site-ot üzemeltető UPC, a BuSho Fesztivál és a Hipokaloric Group szervezésében animációs workshop kerül megrendezésre, közvetlenül a BuSho rövidfilmfesztivált megelőző héten az Almássy téri Szabadidőközpontban. A 8 napos workshopon a fesztiválhoz hasonlóan ingyenesen vehet részt az a 15 alkotó, akiket az előzsűri erre érdemesnek talál. A szervezők legkésőbb július 20-ig várják a jelentkezéseket minden érdeklődőtől. A sikeres pályázónak egy 1 perces aniácós film elkészítésére nyílik lehtôsége, az alábbi három témaköben: 1. Vissza nem térô alkalom 2. Váratlan vendég/találozás 3. Kérsz egy rövidet? A tervek megvalósítását a Moholy-Nagy Muvészeti Egyetem oktatói (Csáki László, Pálfi Szabolcs) és demonstrátorai, valamint egy hangmérnök segíti.  
Nevezés feltételek: kitöltött adatlap (a level alján) forgatókönyv, vagy szinopszis storyboard (képes forgatókönyv) Cím:  gizmosho@upc.hu e-mail cím (csak az elektronikus úton beküldött pályázat érvényes !).  
További feltételek: pályázni több témakörben, maximum 3 filmtervvel lehet; soryboard: A/4-es méret, 150 dpi felbontás, pdf-formátum; a pályázónak meg kell jelölnie, hogy milyen animációra (mozgatásra) és editálásra (vágásra) alkalmas szoftvereket ismer és használ; After Effects, Flash és Premier szoftverekben való jártasság előny, de nem követelmény.   Beadási határidő: 2007. július 20.   Kiválasztás: a szakmai előzsűri 2007. július 13-ig elbírálja a beküldött anyagokat, majd kiválasztja azt a 15 alkotót, akik részt vehetnek a workshopon. Részvételi díj: a kiválasztott alkotók számára a workshop ingyenes: szállásról, étkezésrôl a szervezők gondoskodnak.  
Díjak: A három legjobb alkotó értékes UPC-díjban részesül, amely díjakat a UPC, a BuSho és az Országos Diákzsűri szervezőiből álló zsűri ítél oda. Közönségdíj: A BuSho Fesztivál ideje alatt az elkészült animációk bemutatásra kerülnek a VideoGizmo weboldalán, amelyet a helyszínen elhelyezett UPC terminálokon lehet majd nyomon követni. A közönség a legjobb alkotásokra ezeknél a termináloknál szavazhat.   Díjátadás: 2007. Augusztus 6-án, 21:00 órakor a Busho Fesztivál díjkosztóján. (Almássy tér)   A munka menetérôl röviden:  A kiválasztott filmterveket a résztvetvôk (5 fős csoportokban) gyártásra előkészítik a témavezetőkkel (storyboard és forgatókönyv fejlesztés, véglegesítés), majd a demostrátorok technikai segítségével a figuratervek és a beállítások elkészítése következik, ezután pedig elkezdődik az animálás. Az 1 perces képsor elkészülését követôen átveszi a munkát a hangmérnök, és az alkotóval közösen hngosítják az így véglegessé váló filmet.
  A NEVEZÉSI LAP itt letölthető!

Kövesse oldalunkat a Facebookon is!