BUSHO CSENDES MOZI

Pécsi Egyetemi Napok (PEN) keretében megkezdődött az egész éven át tartó  Silent Cinema – BuSho együttműködés, melynek lényege, hogy az elmúlt évek legjobb filmjeiből összeállított válogatásokat mindenféle furcsa helyszínen tekinthetik meg az érdeklődők, akik hajlandók felvenni a fülest!
„Silent Cinema” meglepő helyszíneken
Amikor a zene vagy egy könyv magával ragad bennünket és kizökkent a hétköznapok sodrásából, legyen az a pályaudvaron, a metrón vagy bárhol a városban, sokkal izgalmasabb befogadni és a hatása alá kerülni, az érzés intenzitása és a helyszín ellentmondásossága/összefonódása miatt. Ezt a különleges hangulatot szeretnénk megteremteni a vetítéseink során.
A kezdeményezés célja, hogy magyar művészek alkotásait, filmeket, rövidfilmeket népszerűsítsünk hazánkban és külföldön egyaránt.
A filmek vetítése nem mindennapi környezetben és nem akárhogyan történik! A helyszíntől függően vetíthetünk falakra, vászonra, akár szabadtéren, akár fedett helyiségekben. A helyi szervező igényeinek megfelelően akár olyan területen is felállíthatjuk a minimozit, ahol az alap hanghatások egyébként nem tennék lehetővé egy film vetítését, viszont fülhallgatók segítségével a résztvevők ki tudnak szakadni a környezetükből.
Gyors pengeváltást követően megszületett tehát a BuSho – Silent Cinema kooperáció, melynek során a fesztivál által összeállított magyar és nemzetközi rövidfilmek szép csendben bejárják Európát valamint mindenkinek lehetősége nyílik majd megtapazstalni az élményt a 4. BuSho fesztiválon.
„Csendes mozi” vetítések 2008-ban:
Pécsi Egyetemi Napok április 16-19
Párizs Magyar Intézet: május 17-20., június 21-22., július 10-11.
Brüsszel Magyar Intézet: június 28.
London Magyar Intézet: július 6-7.
Müvészetek völgye Kapolcs, augusztus 2-3-4
4 elem fesztivál, Szlovákia:  augusztus 7-9

Kövesse oldalunkat a Facebookon is!