11. BUSHO: MEGKEZDŐDIK A HAJRÁ!

Szinte hihetetlen, de igaz, hogy az új online beküldési rendszerben –melyben automatikusan zöld pipa lesz a piros ikszből, ha beküldi valaki a vetítési kópiáját– a verseny és az információs filmek kivétel nélkül beérkeztek a határidőre, ugyanakkor a magyarokról ugyanezt sajnos nem tudjuk elmondani! De természetesen Pató Pálra és az ősi latin mondásra tekintettel (miszerint türelem – tornaterem) mindenkit megpróbálunk elérni, hátha éppen „ki tud tovább a víz alatt maradni” versenyen vesz részt a Balatonon és nehogy önhibáján kívül lemaradjon a Sóról! Tehát alább fogadjátok szeretettel az blokkonkénti beosztását valamennyi szekciónak (kivéve persze a későkét) a vetítés pontos helyével és időpontjával!

Nem szeretnénk lelőni minden poént az idei fesztivállal kapcsolatban, azt majd szokás szerint az utolsó augusztusi hétvégén tesszük, azonban elöljáróban néhány csemegéznivaló információ. A szokásos 3 fődíj, 7 kategória díj és 2 különdíj mellett ismét újabb díjakkal bővült a fesztivál, még pedig nem is akármilyen díjakkal! A Médiatanács jóvoltából 2 nagyon értékes díjat fogunk kiosztani a legjobb magyar kisjáték és a legjobb magyar animációs alkotásnak! A Sziget Kft. felajánlása hetijegy 3 fős mini stáb részére stage pass forgatási engedéllyel 2016-ra, valamint az amerikai InkTyp forgatókönyv fejlesztési díjai.

A szokásos versenyprogram, információs vetítések, magyar panoráma mellett ezúttal is lesz több kísérőprogramunk a koncertek és az egyéb programok mellett ötödik alkalommal vetítjük Magyarországon kizárólag a BuSho fesztiválon az Európai Film Akadémia előző évi rövidfilm kategóriájának valamennyi jelöltjét! Ezen kívül a szokásos „IVF 4 seasons in 4 days” elnevezésű szekció a főtámogató Visegrádi Alap jóvoltából, a Hamburg Media School bemutatója és további filmes csemegék mellet első alkalommal mutatunk be egy nemzetközi dokumentumfilmes válogatást fesztivál szakértőnk, Simonyi Balázs összeállításában. Az akkreditált vendégek többek között Tajvanról, Izraelből érkeznek, de olasz, német, osztrák, észt, francia, szlovák, cseh alkotók is jelezték részvételi szándékukat, tehát nagyszerű fesztivál hangulatra számíthatunk ismét szeptember első hetében a Puskin moziban, a Rooftop Cinema Corvintetőn valamint a szokásos vidéki és határon túli helyszíneinken is!

Kövesse oldalunkat a Facebookon is!