BuSho vetítés az Urániában

Vízenjárás06

Vízenjárás címmel rendezi meg a Faludi Ferenc Akadémia nemzetközi amatőrfilm-szemléjét, az Uránia Nemzeti Filmszínházban november 10-11-én, immár tizenegyedik alkalommal. A nevezők kísérleti film, kisjátékfilm és dokumentumfilm kategóriában versengenek összesen 1 500 000 Ft értékű díjért. Az ünnepélyes díjkiosztó november 11-én 19.00 órakor kezdődik.

BuSho vetítés az Urániában A Faludi Ferenc Akadémia XI. nemzetközi amatőrfilm szemléje 2006. november 10-11.
Uránia Nemzeti Filmszínház
Budapest, 2006. okt. 26. – Vízenjárás címmel rendezi meg a Faludi Ferenc Akadémia nemzetközi amatőrfilm-szemléjét, az Uránia Nemzeti Filmszínházban november 10-11-én, immár tizenegyedik alkalommal. A nevezők kísérleti film, kisjátékfilm és dokumentumfilm kategóriában versengenek összesen 1 500 000 Ft értékű díjért. Az ünnepélyes díjkiosztó november 11-én 19.00 órakor kezdődik. Idén a zsűri elnöke Jacek Petrycki lengyel operatőr, aki Krzysztof Kieślowski első filmjeinek operatőre, dolgozott továbbá Agneska Holland filmjeiben, és elévülhetetlen érdemeket szerzett számos más lengyel, amerikai, francia, német mű társalkotójaként hazájában, és világszerte.
A filmszemle hetében a Faludi Akadémia és a Lengyel Intézet közös szervezése, a Befejezés nélkül c. program keretében Kieślowski filmjeiből láthatunk válogatást, valamint életmű-, és plakátkiállítást. A zsűri tagjai a magyar filmalkotás szakemberei: Gelencsér Gábor filmesztéta, Hajdu Szabolcs filmrendező, Lázár Kovács Ákos esztéta, Mispál Attila filmrendező. Évek óta neveznek a szemlére filmegyetemi hallgatók, akik számára külön versenyszekció indult.
A kategória díjnyertes alkotása a PORT.hu különdíját kapja. Idén először diákzsűri is lesz! „Best of” válogatás a BuSho és a Cinefest idei filmjeiből! A Magyar Filmszemlén és más filmes seregszemléken immár nyolcadik éve működik a Diákzsűri. Tagjai filmszakos egyetemi-, főiskolai hallgatók, akik már nem laikus mozinézők, de még nem képzett szakemberek, és gyakran maguk is amatőrfilmesek. A Zöld Holló Egyesület keretében működő szervezet célja hitelesen képviselni a fiatal filmrajongók véleményét.
A Budapesti Nemzetközi Rövidfilmfesztivál és a miskolci Cinefest, fiatal fesztiválok, amelyek a rövidfilmet helyezik fókuszba: válogatást láthatunk díjnyertes magyar-, és nemzetközi alkotásokból. A filmszemle programjaira a belépés ingyenes!

Kövesse oldalunkat a Facebookon is!