AFTER FOURTEEN: ROAD(bu)SHOW 2.

 

A 14. BuSho fesztivált követő prezentációkat felvonultató beszámolónk második részében először is visszapillantunk az első epizód végére, 2 fontosabb esemény megemlítésével, elsőként a Delhi Filmnapokról ejtsünk szót, mert előkészítés alatt áll egy esetleges január végi folytatás! Másrészt pedig ne menjünk el szó nélkül az Izmir Rövidfilm Fesztiválon szereplő Kockaember mellett sem, ahol díjat ugyan nem nyert a film, de sikerült egy kicsit személyesen is elmerülni a török forgatagban.

 

 

A novemberi tavaszi ünnepeket követő első héten rögtön visszatérhettünk Jerevánba a Rolan Bykov Filmfesztiválra, melyen a tavalyi debütálásunkat követően ezúttal Simonyi Balázs és egy hirtelen személycserét követően ismét Végh vozo Zoltán, utazó nagykövet vett részt személyesen, szinte mondanom sem kell, hogy milyen nagy sikerrel! De ezért mondom: nagyon.

 

 

Ugyanezen a héten zajlott Indonéziában, konkrétabban Bali szigetén a World Conference on Creative Economy keretein belül az a filmbemutató, melyet Pach Judit, Indonéz Nagykövet nyitott meg és amelyen a Susotázs és A legjobb játék mellett még a Sellők és rinocéroszok is helyet kapott.

 

 

November végén, közvetlenül a 15. BuSho nevezési platform megnyitása előtt visszatérünk Amerikába, még pedig a Cleveland-i Magyar Kongresszuson kápráztatjuk el a nagyérdeműt a kiváló magyar rövidfilmek vetítéseivel, ahol az elmúlt másfél évtized válogatása szerepel a programon.

 

 

Végül, de utolsó sorban Charlotte Symmons kollegina képvisel bennünket az Észak-Lengyel kikötővárosban, Gdanskban megrendezésre kerülő Euroshorts rövidfilm fesztivál zsűrijében, ahonnan Prezemek barátunk a következőket írta, amikor a Last Call – Take me please – A legjobb játék kollekciót ajánlottuk bemutatásra: „Csodálatos választás, mert az Ostrom és a Csodapunci lett beválogatva a nemzetközi versenyprogramba!”

 

 

2019-ben pedig folytatódnak majd a kalandok hetedhét határon át, előkészítés alatt áll egy február utolsó hetében esedékes egy hetes nemzetközi ifjúsági workshop ősrégi Szlovén partnerünknél Trbovlje városkában. Magyarország lesz a fókuszban április elején a holland Go Short fesztiválon, majd pedig a nyári szünet első napjaiban a Figari Film Fesztiválon várnak egy zsűritagot tőlünk Szardiniára. természetesen idővel sűrűsödni fog majd a program, de egyelőre koncentráljunk az alábbi dátumra, hamarosan megkezdődik a 15. BuSho fesztiválra a nevezési időszak és hát nincs más hátra, mint előre, rendületlenül.

Kövesse oldalunkat a Facebookon is!