Archive

2014. Dec. 27. 12:31

BuSho Archívum 2008

(Katalógus)
Referenciafüzet
Werkfilm

SPANYOL GYŐZTES A 4. BUSHO FESZTIVÁLON

Szeptember 7-én délben adták át a Vörösmarty moziban a BUdapest SHOrt Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál díjait. Az öt tagú nemzetköi zsűri a legjobbnak a spanyol Daniel Sanchez Arévalo Traumatológia (Traumalogy) című filmjét találta.

Az ARANY BUSHO-díjat nyert film történetében egy esküvőt megszakít az örömapa szívrohama. 22 percben meséli el egy család megható történetét, melynek társadalmi problémákkal kell szembesülnie. Az EZÜST BUSHO-díjat idén (is) magyar film vitte el, Simonyi Balázs Originál Láger című alkotása, "egy retrómozi, mely csodálatos módon kombinálja a fiatal szellemiséget egy különleges időszakban, eredeti koncepcióra alapozva" - indokolta döntését a zsűri. Érdekesség, hogy Simonyi Balázs tavaly is Ezüst Busho díjat nyert a Tóth Barnabással készített Egy szavazat című munkájáért. "Kis történet, nagy film a bizalomról és a vágyról" fogalmazott a zsűri az angol Stephan Stuckert Közepesen Ritka (Medium Rare) című filmjéről, melynek a BRONZ BUSHO-díjat ítélték. További díjak:

A fesztivál szervezői a legjobb válogatás díját is rendszeresen odaítélik a legtöbb jó filmet beküldő stúdiónak, szervezetnek, iskolának. Idén – a fesztivál történetében második magyarként – a Studio Baestarts kapja ezt az elismerést.

A közönség visszajelzése alapján alakult egy Legnépszerűbb film díj is, ami a For a Few Marbles More című holland munkának járt.

Az Országos Diákzsűri és a nemzetközi zsűri újra egy hullámhosszon volt idén, hiszen a diákok olyan filmeknek adták díjaikat, amiket valahogyan a nemzetközi zsűri is értékelt. A diákzsűri fődíja a román Waves (Hullámok) című filmért jár Adrian Sitarunak, a különdíj pedig a Slava Ross munkáját, a Meat (Hús) című orosz filmdrámát illeti.

Kövesse oldalunkat a Facebookon is!