Archive

2014. Dec. 27. 12:28

BuSho Archívum 2009

Katalógus - Letöltés PDF formátumban
Referencia füzet - Letöltés PDF formátumban

Ausztrál rövidfilm nyerte az 5. BUSHO Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál fõdíját

2009. szeptember 5-én, 19:00 órakor hirdették ki az 5. BUdapest SHOrt Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál díjait. A végig telt házzal zajló fesztiválon 94 versenyfilmet nézett végig az öttagú nemzetközi zsûri, melynek magyar tagja Enyedi Ildikó, filmrendezõ volt, aki így fogalmazott a döntés indoklásában:

"A film egy gyermek lelkének nehezen megközelíthetõ mélységét tárja fel fegyelmezett, visszafogott és nagyon pontos érzékenységgel megfogalmazott filmnyelven." Az Arany BUSHO díjat, ami a szobor és az ajándékcsomag mellett az OKM 1000 eurós pénzdíjával is jár, az ausztrál René Hernandez nyerte az Alattunk a föld (The Ground Beneath) címû filmjéért.

Az Ezüst BUSHO díjat a francia Clement Michel Bébi (Bebé) címû filmje nyerte. Ebben a filmben egy átlagember megpróbáltatásait kísérhetjük végig 17 percen keresztül, aki lassan felismeri, hogy az apaság új dimenziókat nyit életében.

A harmadik dobogós helyezésért járó Bronz BUSHO díjat egy magyar alkotópáros kapta egy korábbi rövidfilmjéért, Gayer Zoltán és Molnár Péter Karusszel rítus címû alkotásáért.

Kövesse oldalunkat a Facebookon is!