Hírek

2006. Dec. 28. 09:58

BUKÉ

Végre elkészült a BuSho weboldal frissítése, melyről letölthetőek az új nevezési lapok és a 2006-os fesztiválról is rengeteg információhoz juthattok (megjelent cikkek, fotóalbum, filmrészletek). Mindenkinek Békés Karácsonyt és Rövidfilmekben gazdag új esztendőt kíván:
a BuSho csapat.
 
 
 
2006. Dec. 27. 10:02

Dekadens szabadkéz menni Franciaország

Nagy örömmel értesültünk a hírrol, miszerint az 1. BuSho nevezoi között "Ajh, nevezek már csak egy kamera kellene" címu mondatával felbukkant és azóta törzsgárda taggá vált Rimóczi László (Lezmuvek – Dekadens Szabadkéz http://www.lezmuvek.hu) közremuködésével Csukor Sonja  megnyerte a NisiMasa nemzetközi forgatókönyvíró pályázatot (http://nisimasa.imingo.net)! A versenyben 400 forgatókönyv terv közül választották a legjobb 3 közé az "Éjszakai látogatók" címu opuszt. A kisfilm forgatására fordítható támogatás mellett nyereményként a két alkotó részt vehet a január végén Moulin d’Andé-ban megrendezésre kerülo forgatókönyvíró workshopon valamint azt követoen a méltán világhíru Clermont-Ferrand-i rövidfilm Fesztiválon. Ternészetesen temérdek BuSho szóróanyaggal felvértezve...
 
 

 

2006. Dec. 26. 10:06

A BBB háromszög (BuSho-Békéscsaba-Bologna)

Tóth Csaba, a Közúti karbantartók című film sztárja a közeljövöben vendégül látja otthonában Lorenzo Marianit, az I painted the peace címu animációs film rendezőjét. Mint ismeretes, a BuSho ideje alatt a két film alkotógárdája úgy "összejött", hogy megalakították a Békéscsaba-Bologna tengelyt. Ennek gyümölcseként szervezodött meg az olasz rendező magyarországi látogatása. Részleteket nem árultak el, de riportereink mindenképpen utánajárnak és beszámolnak a későbbiekben, hogy Lorenzo (a kultúrán kívül) milyen helyi nevezetességeket (vendéglátóipari 1ség, szerencsebarlang...) és szokásokat szippantott magába a viharsarokban.
 
 
2006. Nov. 28. 10:11

KÖLTÖZÜNK! (9-BŐL A 7-BE)

A BuSho Vándormadarak Társasága őszi gyűlésén úgy határozott, hogy eltoljuk a biciklit a Kinizsiből. Mivel az új helyszínre azonnal érkezett 5-6 ajánlat, ezért nyakunkba vettük a várost és végigjártuk a felmerült egységeket!
Hosszas mérlegelés, tépelődés valamint érvek és ellenérvek ütköztetése eredményeképpen a BuSho Fesztivál következő rendezvényei (and the winner is...) az Almássy téri Szabadidőközpontban kerülnek megrendezésre (1077 Budapest, Almássy tér 6.).

 

2006. Nov. 27. 10:15

FIGYELEM! MÓDOSULT A NEVEZÉSI HATÁRIDŐ!

A szeptemberben megtartott BuSho záró összejövetelen az a döntés született, hogy a nevezési határidőt 1 azaz egy hónappal előrébb hozzuk. Reményeink szerint ezáltal lehetoségünk nyílik a kapkodásból eredő hibáinkat kiszúrni, és több idő marad például a nyomdakész katalógus tüzetesebb korrektúrázására. 2007-ben így a nevezési határidő május 3.-án lesz.
 
 
 
2006. Nov. 26. 10:29

BuSho vetítés az Urániában

Vízenjárás06

Vízenjárás címmel rendezi meg a Faludi Ferenc Akadémia nemzetközi amatőrfilm-szemléjét, az Uránia Nemzeti Filmszínházban november 10-11-én, immár tizenegyedik alkalommal. A nevezők kísérleti film, kisjátékfilm és dokumentumfilm kategóriában versengenek összesen 1 500 000 Ft értékű díjért. Az ünnepélyes díjkiosztó november 11-én 19.00 órakor kezdődik.

 

Tovább >>
2006. Oct. 28. 10:38

BRNO 16

Az október közepén megrendezett BRNO16 nemzetközi rövidfilm mustrán Gergely Zoltán foiskolai vizsgafilmje, a Szupermosás zsebelte be a legígéretesebb fiatal alkotónak járó Petr Hviži-díjat.
A fesztiválon idén kilenc magyar alkotás szerepelt, ebbol hét a BUSHO-n is bemutatkozott. Rajtuk kívül hat külföldi film is a Kultiplexben „nyaralt”. Felix Binder, a Hamburg Media School hallgatója, a Chinese Take away címu filmjével idén az ezüst díjakat zsebeli be: az Ezüst BUSHO után, a Tanuló kategóriában Brno-ban is az ezüst díjat nyerte el.
Az Amator kategória arany medálját Ferenczik Áron bizarr kisfilmje, a kés/villa/kanálkapta; emellett két másik filmje, a Délben és a 3 fal is versenyben volt.
Mester Ákos Hiány címu kedves, szívet melengeto „családi” filmje, melyet a mi nemzetközi zsurink külön kiemelt, szintén vetítésre került Brno-ban. (Alkotója is jelen volt, hamarosan olvashatjuk fesztiváljáró élménybeszámolóját.)
A BUSHO-n produceri különdíjjal kitüntetett Hamburg Media School Felix Binder alkotásán kívül másik három filmet is kivitt Brno-ba. (Marc Brummund: Kühe Schubsen; Claudia Lehmann: Elsas Geburstag; Alex Schmidt: Dow Jane Index)
További BUSHO-filmek Brno-ban:
V. Nagy Attila: Galiba
Nimmerfroh Katalin: Behunytam a szemem és szerettem
Graeme Cole: A Case of Making The Knife Fit The Wound (U.K.)
Marko Cafnik: Does It Hurt? (Slovenia)

2006. Sep. 28. 10:43

Szlovén rándulás

A BuSho elso külföldi útja a tavalyi résztvevo Petra Jagric meghívására a szlovéniai Krsko kisvárosba vezetett, ahol egy nemzetközi filmes tábor és kapcsolat teremto szeminárium résztvevoi lehettünk! A csak magyar filmekbol álló bemutatónk osztatlan sikert aratott és rengeteg új kapcsolattal lettünk gazdagabbak a néhány nap alatt, miközben megállapítottuk, hogy a szlovének valóban fényévekkel járnak elottünk...

 

2006. Aug. 9. 10:44

BuSho 2006 - FODÍJAS A SZUPERMOSÁS!

Díjakban bővelkedve ért véget a 2. BuSho rövidfilmfesztivál a Kultiplexben: az erős mezőnyből a nemzetközi nagyzsűri Gergely Zoltán Szupermosás-át részesítette fődíjban, a Diákzsűrit Alex Schmidt Bass in contra című munkája ejtette rabul.

 

Tovább >>
2006. Aug. 5. 11:20

Teltházzal futó vetítések

Augusztus 4-én pénteken 18:30-kor a földön is ültek a Kultiplex vetítotermében (csillár nincs, mert akkor onnan is lógtak volna a BuSho-járók), ahol Durst György, a Duna Televízió dramaturgiai vezetoje nyitotta meg a BUSHO Nemzetközi Rövidfilm Fesztivált.
Bejelentette, hogy a nyertes filmet a Duna Televízió megvásárolja és levetíti. A rövid nyitóbeszéd után levetítettünk három filmet a tavalyi díjazottakból, aztán indult a fröccsözés és a Mediavawe válogatása a kertmoziban.
Nemcsak péntek este, de szombaton egész nap teltházzal futottak a versenyblokkok. A Kulti kistermében lévo információs blokkok nézotere viszont nem örül a félháznak! Nézzetek be, hadd örüljön a kisterem!

 

2006. Aug. 5. 10:29

Gyalázzák az alkotókat?

Ezekben a percekben kezdődik a zsűri konzultációja az alkotókkal. Belehallgattunk és úgy tűnik, minden filmet kiveséznek. „Annyira nem volt egyértelmű, hogy az öreg hölgy adta címet, vagy az ötletet…” –kaptuk el egy akadékoskodó zsűritag hangfoszlányát.

 

 

2006. Aug. 3. 11:34

Újra szól a hatlövetű!

Elérkezett az ido, végre 2006-ban is BuShózhatunk.
Pénteken, 18:30-kor ünnepélyes megnyitó keretében elindul a 2. BuSho Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál! Majd' 15 óra versenyfilm, 11 óra információs vetítés, 7 órányi válogatott rövidfilmtermés a Világ rövidfilmfesztiváljaiból. Minden este nagyjátékfilm és koncert. Gyere, és nézz könnycsordulásig filmeket egészen jövo keddig a Kultiplexben!
A 2006. évi Busho katalógus is elkészült, a helyszínen elérheto példányok mellett innen letöltheted pdf formátumban (5 Mb). Egy-két korrigálást végeztünk a korábbi programhoz képest, ez a legfrissebb verzió.

 

2006. Jun. 21. 11:39

KIÁLLÍTÁS

BALOGH JÁNOS grafikus (1937, Pilisszentiván)
Rézhuzal-formációk (rézgrafikák)
"...A forma anyagában lévo szerkezeti tulajdonságok jelzik az alakítás lehetoségét."
(Lissák György: A formáról)

 

Tovább >>
2006. Jun. 4. 12:11

Elkészült a végleges versenyprogram!

 

A nevezések beküldése június 4-én lejárt.
A 2. BuSho Fesztiválra a tavalyi nevezések közel kétszerese érkezett, mely kissé megnehezítette az elozsuri dolgát. A versenyprogramba került közel 100 alkotás mintegy 15 órányi filmanyaga pedig a nemzetközi zsurinek fog fejtörést okozni, mert a rengeteg jó film közül nehéz lesz kiválasztani mely alkotások részesüljenek a nemzetközi filmes seregszemle díjaiból. A teljes listát Busho 2006. programok alatt találjátok.

Tovább >>

Kövesse oldalunkat a Facebookon is!