Hírek

2007. Oct. 1. 12:37

Újra vándorúton a BuSho

A sikeres 3. fesztivált követően „a nemzetközi helyzet fokozódik” és újra elindult európai körútjára a BuSho! A hazai bemutatók mellett (HDU, Szemlétek, Utolsó csepp, Gyerekszem) szeptember végén a szicíliai Magma Fesztiválon valamint a cordobai La Imagen Del Sur fesztiválon vettünk részt. Októberben már hagyomány a Brno 16 fesztiválon való részvételünk, novemberben pedig egy új eseményen a varsói Euroshorts-on prezentáljuk magunkat.

2007. Sep. 1. 12:38

Az ANNO kapta a közönségdíjat is

A Gizmosho Animációs Workshopon lezárult közönség szavazáson, a 3 tagú zsűri által fődíjasnak ítélt film, Fogarasi Gergely: Anno című alkotása kapta a legtöbb voksot, egymaga több, mint a szavazatok egy negyedét. A rendező nagyon komolyan vette a feladatot, melyről az alábbi linkre kattintva mindenki megbizonyosodhat: http://anno.film.googlepages.com

 

 

2007. Aug. 3. 12:40

Az Offside a győztes

A 3. BuSho Fesztivál győztese az izraeli Erez Tadmor és Guy Nattiv: Offside (Lesállás) című filmje lett. Az ezüst BuSho-t egy magyar páros, Simonyi Balázs és Tóth Barnabás alkotása az Egy szavazat (One Vote) kapta, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára Felix Stienz állhatott Németországból Ladenhüter (Bóvli butik) című munkájával. Képünkön a zsűri tagja, Kis-Bocz Éva a díjjal.

Tovább >>
2007. Jul. 28. 12:43

MEGHÍVÓ / MEGNYITÓ

Sok szeretettel várunk minden érdeklődőt augusztus 3-án 18:30-kor az Almássy téri szabadidőközpontba, a 3 BuSho Rövidfilm Fesztivál hivatalos megnyitójára. A rendezvény fővédnöke, Dr. Schneider Márta, kulturális szakállamtitkár, megnyitja Groó Diana, filmrendező, a moderátor pedig Galamb lesz.

Tovább >>
2007. Jun. 28. 12:46

GIZMOSHO ANIMÁCIÓS WORKSHOP

A VideoGizmo site-ot üzemeltető UPC, a BuSho Fesztivál és a Hipokaloric Group szervezésében animációs workshop kerül megrendezésre, közvetlenül a BuSho rövidfilmfesztivált megelőző héten az Almássy téri Szabadidőközpontban. A 8 napos workshopon a fesztiválhoz hasonlóan ingyenesen vehet részt az a 15 alkotó, akiket az előzsűri erre érdemesnek talál. A szervezők legkésőbb július 20-ig várják a jelentkezéseket minden érdeklődőtől.

Tovább >>
2007. Jun. 27. 12:51

ELKÉSZÜLT A RÉSZLETES VETÍTÉSI TERV

A tavalyi évhez hasonlóan újra sikerült duplikálni a beérkezett rövideket, mely most már nemzetközi szinten sem elhanyagolható 360 filmet jelent. Ez a mintegy 70 órányi mozgókép megnehezítette ugyan az előzsűri dolgát, de egyúttal nagyon magas színvonalra emeli a fesztivál versenyprogramját. A versenybe került 116 alkotást 22 blokkba sikerült elrendeznie a szervezőknek, mely szinte teljes egészében lefedi a fesztivál 4 napját, feladva ezzel a leckét a nemzetközi zsűrinek is

Tovább >>
2007. Jun. 26. 12:54

VISEGRÁDI VILÁGZENE MINDEN ESTE

Végleges a programja az IVF Folk & Roll elnevezésű világzenei koncertsorosatnak, mely a visegrádi országok vezető folk-rock zenekarainak a fellépése lesz esténként. Kronológiai sorrendben fellép a szlovák Druzina, a magyar Rackajam, a lengyel Chudoba és zárásként a cseh Gothart zenekar.

Tovább >>
2007. Jun. 25. 14:16

\"KELJ FEL LACI!\" UTÁN SZABADON: \"HAJRÁ GABI!\"

A tavalyi évben első alkalommal megrendezett segélykoncert folytatásaként az idei esztendőben egy olyan zenész barátunknak szeretnénk segítséget nyújtani, aki szintén segített, amikor filmzenét kellett írni, feljátszani, de akkoriban még nem tudta, hogy mi az a Sclerosis Multiplex... Papp Gábor.

 

 

Tovább >>
2007. May. 28. 14:20

KIEMELT INFORMÁCIÓKKAL BŐVÜLT A PROGRAM

Megszületett a 3. BuSho Fesztivál versenyprogramja, miután az előzsűri (Mag-Rimóczi-Ganczer) majd’ egy héten át tartó megfeszített munkával, mintegy 350 (azaz 60 óra) rövidfilm megtekintése után meghozta eddigi legnehezebb döntését. Mivel a tavalyi évhez hasonlóan, újra megduplázódott a nevezett filmek mennyisége és a versenyprogram időkorlátai sajnos végesek, ezért a rengeteg jó film tiszteletére egy új kategóriát hoztunk létre, mely a kiemelt információs filmeket tartalmazza majd.

Tovább >>
2007. May. 27. 14:24

Filmes rendezvények boncolgatása a film.hu-n

A múlt héten jelent meg a film.hu-n a 2. része annak a cikknek, melyben a magyarországi filmes rendezvények -köztük a BuSho- pénzügyi hátterét boncolgatták az MMK döntésének tükrében.
 
 
 
2007. Apr. 27. 14:32

MAFSZ ORSZÁGOS SZEMLE SIÓFOKON

A Magyar Függetlenfilm Szövetség május 3.-ig várja a nevezéseket az 54. Országos Függetlenfilm fesztivál (Siófok, 2007. május 17–20.) versenyprogramjába! A filmeken kívül, kiállítások, pálinka verseny és Kiscsillag koncert színesítik az eseményt. Részletek itt!
 
 
 
 
2007. Apr. 26. 15:23

KÉRSZ EGY RÖVIDET?

Elkészült az idei BuSho Fesztivál arculata, az első hirdetés, mely a Titanic Fesztivál katalógusában lesz látható! Ugyanez a motívum kíséri majd végig az összes anyagot, tehát nemsokára letölthető lesz az oldalról a banner, sajtófotó ésatöbbi...

 

 

 

2007. Mar. 28. 15:27

Idén kegyelem a Faludin

A Faludi Ferenc Akadémia KEGYELEM címmel meghirdeti XII. tematikus nemzetközi amatőrfilmszemléjét, valamint ahhoz kapcsolódó filmpályázatát. És ez még nem minden: Tavasszal szakmai (forgatókönyv, operatőr, vágó) szemináriumok, a nyár közepén pedig egyhetes filmes tábor kerül megrendezésre a Pázmányon...

 

Tovább >>
2007. Feb. 28. 15:38

Kérsz egy rövidet?

A 3. BuSho nemzetközi rövidfilm fesztivál várja a nevezéseket a már megszokottnak nevezhető kisjáték, kísérleti és animáció kategóriákban! Legfontosabb változás a beadási határidő módosítása:
2007. május 3.
 
 
 
 
2007. Feb. 27. 15:41

BUSHO \"közeli\" szemle díjak:

A 38. Magyar Filmszemle legjobb rendezője díját a zsűri Szász Jánosnak ítéli az Ópium – Egy elmebeteg no naplója c.  filmért, amely feltételezéseink szerint akkor pattanhatott ki a rendezo fejébol, amikor extázisából felocsúdott a Szexárdi Balladák címu opusz megtekintését követoen… 
- A legjobb női alakítás díját Kovács Katának ítélte a zsűri, a Kythera címu filmben nyújtott alakításáért, melyben nagy valószínűséggel közrejátszott bizonyos futtball huligán mellékszereplo pozitív hatással bíró kisugárzása…
- Elismerő oklevél: Igor és Ivan Buharov a Lassú tükör című filmért, mert szeretjük a pengeélen, határokon táncoló produkciókat, melyek teljesen megosztják a közvéleményt…
- A kisjátékfilmes zsűri operatőri díja: melyet az Alterego operatőre, Tóth Widamon Máté kapott, mert az ősszel nálunk is nagy szerepet játszanak majd a lakásbelsők.

2007. Jan. 28. 15:46

\"Mesteri\" találós kérdés: mi az?

83-szor szerepelt fesztiválok versenyprogramjában, 40 díjat nyert meg, és most Oscarra jelölték. A megoldás: MAESTRO.
M. Tóth Géza közel 5 perces animációs kisfilmjét a legjobb öt közé választotta az Amerikai Filmakadémia. 26 évvel azután, hogy Rófusz Ferenc: A légy címu animációs filmjéért elnyerte az Oscar díjat, most a Magyar Iparmuvészeti Egyetem animációs szakán tanító rendezo került nagyon közel ahhoz, hogy hazahozza az arany szobrocskát.
A filmbéli Maestronak, ennek a kedves, elhivatott muvésznek, és precíz, humoros segítotársának története külön világba kalauzol minket, mind vizuálisan, mind érzelmileg. Kis csodabirodalmuknak -amirol végül is le hull a lepel-, nincs ember, aki ellen tudna állni. Bízzunk benne, hogy így éreznek majd az amerikai kontinensen is.
Február 25-én szurkoljunk tehát sokunk kedvencének, a tavalyi BuSho-n két elismerést begyujto Maestro-nak!

Kövesse oldalunkat a Facebookon is!