Hírek

2012. Nov. 28. 19:05

FESZTIVÁLOKON FESZTIVÁLOZIK A FESZTIVÁL

Itt a szokásos őszi menetrend, amikor a fesztivál végeztével és feldolgozása közben elindulunk vándorútra vagy személyesen vagy csak a filmekkel prezentálva magunkat minél több helyszínen! Persze itt most kicsit visszamegyünk az időben és egy rövid videonaplóval bepillantunk, hogy mi történt még a nyáron Ukrajnában a Wiz-Arton, de jelen voltunk a Filmtett feszten és első ízben az Ír Kerryben is, vagy az alább már részletezett Primanima fesztiválon is, melyről itt és most szintén egy mozgóképes beszámolót láthattok! Az ősz legnagyobb útja pedig sokféle szempontból a Szentpétervári kaland volt, melyről részletesen olvashattok itt!

2012. Oct. 25. 19:11

BUSHO VÁLOGATÁS A PRIMANIMA NEMZETKÖZI ELSŐFILMES FESZTIVÁLON

Príma animációk?! Igen, prímák! Azaz minden, ami friss, izgalmas, újszerű, és persze minden, ami animáció! Mindezt Budaörsön, Magyarország egyik leginnovatívabb városában! Úgy gondoljuk, hogy fontos lépést tartanunk, s mielőbb megismerkednünk az egyik leggyorsabban fejlődő iparággal és legváltozatosabb művészeti formával, az animációs filmmel.

Tovább >>
2012. Sep. 11. 19:17

„HA EZ ITT A VÉG...”

Szeptember 8-án este a Vörösmarty moziban kihírdették a 8. BuSho Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál díjazott alkotásait! Idén, a beérkezett 1844 alkotás közül 86 rövidfilm szerepelt a versenyprogramban, melyet a többi kísérőprogram mellett a helyszínen tekinthettek meg az érdeklődők, az alkotókkal és a nemzetközi zsűrivel közösen.

Tovább >>
2012. Aug. 28. 11:36

BUSHO 2012-ES ÉVJÁRAT: APOKALIPSZIS MUST!

Szeptember 4. és 9. között 8. alkalommal várja immár 7 városban a rövidfilmes műfaj szerelmeseit a BuSho (Budapest Short) Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál. A központi vetítések helyszíne újra a Vörösmarty mozi lesz Budapesten, ahol a versenyprogram és az információs vetítések mellett kiállítások, partnerfesztiválok legjobbjai, fénytechnikai bemutató és a fesztivál jóvoltából másodszor Magyarországon, az Európai Film Akadémia rövidfilmes jelöltjei is bemutatásra kerülnek.

Tovább >>
2012. Jun. 20. 11:50

BUSHO VERSENYFILMEK 2012

Az áprilisi határidőre érkezett megdöbbentő 1844 rövidfilm adminisztrálását követően, közel 2 hónapos megfeszített munka eredményeképpen befejezte munkáját a 2012-es előzsűri, melynek tagjai voltak: Dér Asia, Orosz Annaida, Mag István, Rimóczi László és Patrovits Tamás. 

Tovább >>
2012. Jun. 6. 11:53

Kedves Alkotók!

Köszönjük a nevezéseket az idei 8. BuSho Fesztiválra!

Amint azt az alábbi statisztikából olvashatjátok, elképesztő mennyiségű filmet kaptunk, ezért kérjük türelmeteket a döntéssel kapcsolatban, melyet előreláthatólag június közepén elküldünk majd! Ha valamilyen oknál fogva nem kapnátok meg az értesítést, legyetek szívesek a fesztivál weboldalán ellenőrizni az aktualitásokat a hírekben!

Köszönettel, üdvözlettel: BuSho Team

Tovább >>
2012. May. 8. 11:54

BUSHO 2012-ES ÉVJÁRAT: APOKALIPSZIS MUST!

Nem kellett túlságosan nagy jóstehetség ahhoz, hogy legutóbbi hírlevelünkben megírjuk, hogy „nagy valószínűség szerint idén újabb rekordot fog dönteni a BuSho fesztiválra beérkezett nevezések száma”, nos ez olyannyira jól sikerült, hogy a végeredmény kicsit rémisztő... A tavalyi közel ezer nevezést követően azt terveztük, hogy idén átlépjük a mágikus álomhatárt, ezt egy kicsit túlteljesítve, több, mint 1800 nevezés érkezett az idei fesztiválra, mely szerint és az évek óta standard statisztikák alapján a nevezett filmek nagyjából 5%-a kerülhet majd a versenyprogramba! Ez nagyon komoly kihívást jelent az előzsűrinek, melynek összetétele kicsit módosult a korábbiakhoz képest, miután a tavalyi versenyprogramot kicsit lemacsózták így aztán bevontunk fiatal filmes hölgyeket a munkába, ezek szerint épp a legjobbkor! A részletes statisztikák, a kategóriánkénti és országonkénti bontás megtalálható itt, azonban most főszerepben a rövidek: apokalipszis must!

2012. May. 8. 11:11

KRÍZISTÉSZTA EREDMÉNYEK

2012-ben az „Are we entertained to death” szabad fordításunkban „A mi tésztánkra jó a krízis! - röviden: Krízistészta” meglepően találó címnek bizonyult az egyperces életREklám filmversenyek tekintetében, ugyanis első alkalommal nem kaptunk egy árva fillér támogatást sem a lebonyolításra! Így aztán sajnos nem kerülhettek megrendezésre azok a workshopok sem, melyekre oly sok pozitív visszajelzés érkezett korábban, ezáltal pedig csökkent a nevezések száma is! Persze mi nagyon örülünk és büszkén nyújtjuk át nektek az alábbi 22 alkotást, mely beérkezett hozzánk és ezúton köszönjük meg az alkotóknak, hogy nem törődve a baljós árnyakkal, mindenáron megvalósították terveiket! Zölddel jelöljük azt a 10 életREklámot, melyet a nemzetközi döntőbe delegált a magyar szekció, de valamennyi filmet továbbítjuk Pozsonyba, majd a május 18-i nagydöntőt követően az előző évekhez hasonlóan, minden film megtekinthető lesz a BuShoFest youtube csatornán is! 

Tovább >>
2012. May. 8. 10:50

NEMZETKÖZI ELISMERÉS AZ OGILVY BUSHO REKLÁMÉRT

Április végén átadták a díjakat a harmadik Prague International Advertising Festivalon (PIAF). A kilenc magyar shortlistes közül kettő díjat is kapott – tudósított a kreatív.hu. A HPS Milkának készített Cursormeetingje ezüstöt kapott a The game-kategóriában, míg az Ogilvy BuSho Fesztivál sorozatából a Gladiátor bronzot nyert a Flash impact-kategóriában. Tavaly már bemutattuk azt a sorozatot mely az Ogilvy Budapest és a BuSho együttműködésében született és amelyből most az egyik epizódot díjazták. Egyébként ez a fesztivál történetének második rangos reklámfilm díja, az elsőt még 2008-ban a 3. fesztiválra a Morpho és az Ogilvy kooprodukciójában készült The End című spot szállította, melyről bővebben a 2008-as hírekben olvashattok a weboldalunkon. Ezúttal a Gideon Amichay vezette zsűri összesen 44 díjat osztott ki és egy nagydíjat. A Grand Prix-t idén a német Serviceplan által a Lego Star Wars szériájának késztített Builders of Sound nevű elképesztő orgonagépe kapta.

2012. May. 8. 10:40

ÚJABB WORKSHOP BALCHIKBAN: A DEMOKRÁCIA BONCOLGATÁSA

Az évek óta tartó kiváló kapcsolatunknak köszönhetően a legújabb nemzetközi együttműködésünk eredményeképpen újra delegálhatunk fiatalokat az idén 10 éves IN THE PALACE nemzetközi rövidfilm fesztivál helyszínére, a csodálatos bolgár tengerparti kisvárosba Balchikba! Évekkel ezelőtt a bolgár fesztivál igazgatója Tsanko Vasilev részt vett a BuSho zsűrijében, majd több prezentációt is tartottunk az ő fesztiváljukon, legutóbb éppen tavaly a Duna Mozaik – Európaiak vagyunk!? válogatást! A fesztivál mellett ők is rendeznek egyéb filmes és zenei workshopokat, melyre tavaly előtt zenészeket, tavaly pedig fiatal filmeseket delegálhattunk és nagy örömünkre idén újabb csoportnak lesz lehetősége megismerkedni a csodás helyszínnel és nemzetközi fiatalokkal együttműködésben valami maradandót alkotni a majd 2 hetes táborban!

2012. May. 8. 10:20

BUDAPEST FILM ACADEMY ÖSZTÖNDÍJ A BUSHO-N

A Budapest Film Academy (BFA) és az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) együttműködésében 2011 szeptemberétől filmes szakembereket képző, gyakorlati oktatást is biztosító angol és magyar nyelvű nemzetközi filmakadémia indult. A BFA / ELTE olyan egyedülálló felsőoktatási intézmény, ahol a végzős diákok aktív segítséghez jutnak, hogy a filmszakmában munkát kapjanak. Tanítványaink ELTE diplomát kaphatnak BA és MA szinten. A Budapest Film Academy támogatja a művészetek iránt érdeklődő fiatalokat és ezért különböző pályázatokon és filmes rendezvényeken szponzorként ösztöndíjakat ajánl fel. Öt kurzusunk indul a következő félévben, amelyek közül a BuSho Fesztiválon kiválasztott nyertes bármelyikre jelentkezhet! Az őszi szemeszter szeptember 12. tájékán kezdődik, és december közepén ér véget. Ekkor indul a vizsgaidőszak az ELTE-n. További információkat a következő honlapon találhatnak: www.budapestfilmacademy.com

2012. Jan. 11. 13:56

ÉLETREKLÁM 2012

A MI TÉSZTÁNKRA JÓ A KRÍZ IS!?

A pozsonyi AZYL rövidfilmfesztivál újra meghirdeti életREklám felhívását. A magyarországi lebonyolítást immár évek óta a BuSho (Budapest Short Film Festival) fesztivált is szervező Gombolyag Alapítvány vállalta. A felhívás célja, hogy az alkotók olyan 1 perces filmeket készítsenek, melyek a "reklama na život" – szabad fordításban „életREklám” – szlogenhez köthetőek. A 2011-es verseny kiemelkedő eredménye volt, hogy az egyik magyar alkotást a tavalyi versenyből, Deák Kristóf: Honfoglalás 2011 című filmjét beválasztották a világ 25 legjobb egypercese közé!!! A 2012-es téma mi is lehetne más, mint a válság? Persze elsősorban nem a világfájdalmakra vagyunk kíváncsiak, inkább amolyan megoldáskereső, hurráoptimista alkotásokat várunk, melyhez a szlovákok a következő szlogent fogalmazták meg: Sme na smrt’ pobaveni? tehát Are we entertained to death? Mivel a magyar pedig egy bonyolult nyelv, ezért mi arra gondoltunk, hogy a mi tésztánkra jó a kríz is!? Röviden: Krízistészta! Reményeink szerint szintén folytatódik az a sikeres kezdeményezés, hogy nem csak egyénileg készíthettek filmet, hanem a fesztivál szervezésében megszülető „életREklám workshopok” keretein belül is. Az egyik Budapesten, Xantus János vezetésével az SZFE-n, másik pedig a nagyváradi Partiumon, Patrovits Tamás irányítása alatt, február közepén! A workshop megrendezéséhez szükséges támogatásról szóló döntés előre láthatóan február elején születik majd meg, addig is a weboldalon található linken várjuk az előzetes visszajelzéseket azoktól, akiket érdekelhet a workshopon való részvétel!

Részletek és nevezési lap itt!

2011. Dec. 20. 14:04

BUSHO 2012-ES ÉVJÁRAT: APOKALIPSZIS MUST!

Az utóbbi hetekben egy nagygenerált tartottunk a BuSho weboldalán, konkrétan újraértelmeztük az egészet a kor követelményeinek megfelelően! Webmesterünk szavaival: „Akinek még a 6-os Internet Explorere fut, az valószínűleg nem nézi az oldalt, azonban szerte a világban már természetes, hogy telefonon vagy táblagépen neteznek... Bár amikor IE6-ban nyitod az oldalt, akkor megkér, hogy telepítsd a Chrome Frame nevű plugint, azzal aztán ott is hasít a dizájn, tehát nincs semmire és semmi ellen optimalizálva!” Frissítettük a levlistánkat és a hírlevélküldő rendszert is, ezért  kérünk mindenkit, hogy amennyiben a jövőben nem szeretne tőlünk hírlevelet kapni, kattintson a leiratkozás gombra, hogy törölhessük az adatbázisból! Természetesen az online nevezést is megújítottuk, így tehát mostantól fogadjuk a nevezéseket a 2012-es 8. BuSho Nemzetközi Rövidfilm Fesztiválra!

Tovább >>

Kövesse oldalunkat a Facebookon is!